ViOS response to COVID-19 Read More

Privacy Notice




Information on Personal Data Protection in accordance with Regulation (EU) 2016/679

Since 25.5.2018 the General Data Protection Regulation (EU) 2016/679, also known as GDPR, is being implemented, which strengthens the framework for the protection of data subjects with regard to the processing of personal data in the European Union. Vios with respect to personal data, complies with the GDPR in the context of its activity and scope and takes the respective technical and organizational measures for the effective protection of personal data, in accordance with the GDPR.

1.   Controller – Contact Details

Vios is considered as controller with the following contact details:

Address:        Fidiou 9, Athens 10678

Phone:           +306983295100      

E – mail:        dataprivacy<at>vios.gr

2.   What personal data is Vios processing and how?

The personal data collected and processed by Vios are limited to those necessary for the specific and clearly defined purpose and the specific legal basis, for each circumstance.

In this context, the processing that takes place concerns the personal data you provide to Vios when you visit our official web sites, when using our services or interact with us, for example by sending a contact form.

Such personal data is:

·      Communication data (e.g. phones numbers, e-mail address, full name)

·      Services data (e.g full name, phone numbers, birth date, email, VAT number, company name, billing address)

In the event that processing is based on consent, Vios follows all the relevant procedures provided by the GDPR.

3.   Purpose and Lawfulness of processing

Personal information is collected in accordance with the GDPR and the applicable legislation, either at the beginning of your relationship with the company or later, and are processed on a legal basis:

·      consent to the processing of your personal data for one or more specific purposes

·      for the performance of a contract

·      for compliance with our legal obligations

·      in order to protect your or another natural person’s vital interests

·      for the performance of a task carried out in the public interest

·      for the purposes of our legitimate interests,

Vios might process your personal data for the following purposes by legal basis:

1.    Consent to the processing of your personal data for one or more specific purposes

·      To identify and communicate with you

2.    For the performance of a contract

·      For communication during pre-contract or contract performance

3.    For compliance with our legal obligations

·      To fulfill our obligations, imposed by current legislation, on our clients, our staff and our external collaborators.

·      To fulfill our obligations under applicable law on disclosure to Public Authorities.

4.    In order to protect your or another natural person’s vital interests

5.    For the performance of a task carried out in the public interest

6.    For the purposes of our legitimate interests, such as:

·      To develop and improve our services through your activities and interests.

·      Complaints management

·      For the protection and security of our IT systems

·      To manage risks from breaching the obligations arising from sponsorship contracts.

4.   Who are the recipients of my personal data?

The staff of Vios has access to your personal data, in the course of performing the duties assigned to them by the company as a controller. Authorized external data protection consultants have access to the requests you make about your personal data.

Vios may be required or entitled to disclose your personal data to a number of third parties such as:

·      Public authorities

·      Independent authorities

provided that privacy and confidentiality is always respected.

Vios does not share information with other third parties unless it has obtained your consent.

5.   How long is my data retained?

Vios retains your personal data for a period defined by the purpose and the applicable legal and regulatory framework.

6.   What are cookies and why are they collected by Vios?

In order to make sure our site is working properly, we may sometimes put a small piece of data known as cookie on your computer or mobile device. A cookie is a text file that is stored by a web server on a computer or a mobile device. The content of a cookie can only be retrieved or read by the cookie server. Text in a cookie often consists of identifiers, site names and some numbers and characters. Cookies are unique to browsers or mobile apps you use, and allow sites to store data, such as your preferences.

7.   How is my data protected?

At Vios we work daily to ensure that the personal data we receive:

·      Are processed and treated lawfully and fairly in a transparent manner with respect to the data subject

·      Are collected solely for specific and legitimate purposes

·      Are adequate, they are related to the purpose for which we collect them and are limited to what is necessary

·      Are accurate and up-to-date

·      Are maintained exclusively within the specified timeframe and no longer

·      Are processed in a way as to ensure the necessary security of personal data

8.   My rights as a data subject

Ø  Access

You may at any time be informed by us of and access to your personal data we hold.

Ø  Correction

You have the right to contact us to correct the data that is inaccurate or incomplete.

Ø  Erasure

If we are not obliged by law to maintain the data we hold and relate to you, you can ask for your personal data to be deleted.

Ø  Data Portability

You can ask us to forward your data to another authority.

Ø  The right to oppose and limit processing

In case you disagree with the way we process your personal data, you can request the interruption or limitation of the processing

Ø  The right to withdraw consent

You have the right to withdraw your consent to process your data at any time.

Vios will make every effort to respond to your request without delay and in any case within one month of receiving it. This period is extended for a further two months if it is necessary taking into account the complexity of the request and the number of requests. Vios will inform you of this extension within one month of receipt of the request and of the reasons for the delay. If you have submitted the request by electronic means, the update is provided, if possible, by electronic means, unless you request otherwise.

In case Vios satisfies your request (a) to limit the processing of your data; or (b) to terminate the processing of your data; or (c) to delete your data from the company’s records and if they are necessary for the preparation or continuation and performance of a contract, then either the termination by you of the relevant agreement or the inability to process your request is automatically implied.

Vios is in any case entitled to refuse the satisfaction of your request to restrict the processing or deletion of your personal data if such processing is necessary for the foundation, exercise or support of its legitimate rights or the fulfillment of its obligations.

The above services are provided free of charge. However, if your claims are manifestly unfounded, excessive or recurrent, Vios may either impose a reasonable end, inform you or refuse to respond to them.

To exercise your rights click here

9.   Consent withdrawal

You have the right to withdraw your consent at any time. The withdrawal of your consent does not affect the legitimacy of the processing that was previously based on it and was made prior to its revocation.

  10. Questions about Data Protection  

If you have any questions about protecting your data, you can email dataprivacy<at>vios.gr or write to the postal address: Fidiou 9, Athens 10678, and we will respond to you as soon as possible and not later than one month.

  11. Personal Data Protection Authority

You have the right to file a complaint to the Personal Data Protection Authority (www.dpa.gr) which is the competent supervisory authority for the protection of the fundamental rights and freedoms of natural persons with regard to the processing of their personal data if you believe that your rights are being infringed in any way.

We encourage you to read our Personal Data Protection Policy




Ενημέρωση της Vios

για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 και τη σχετική ελληνική νομοθεσία

 

Από την 25.5.2018 εφαρμόζεται ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, γνωστός και ως ΓΚΠΔ, με τον οποίον ενισχύεται το πλαίσιο της προστασίας των υποκειμένων των δεδομένων όσον αφορά την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Vios με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα συμμορφώνεται με τον ΓΚΠΔ στο πλαίσιο της δραστηριότητας και του σκοπού του και λαμβάνει τα προβλεπόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την αποτελεσματική προστασία των προσωπικών δεδομένων,  κατά τα προβλεπόμενα στον ΓΚΠΔ και την ελληνική νομοθεσία κατ΄ επέκταση.

 

1.   Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Στοιχεία επικοινωνίας

Η Vios είναι υπεύθυνος επεξεργασίας με τα εξής στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση:                Φειδίου 9, Αθήνα 10678    

Τηλέφωνο:                +306983295100                  

E – mail:                    dataprivacy<at>vios.gr                         

             

 

2.   Ποια  προσωπικά μου δεδομένα συλλέγονται και πώς;

Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγει και επεξεργάζεται η Vios είναι μόνο αυτά που είναι απαραίτητα για τον εκάστοτε συγκεκριμένο και σαφώς ορισμένο σκοπό και τη συγκεκριμένη νομική βάση.

Στο πλαίσιο αυτό, η επεξεργασία που λαμβάνει χώρα αφορά τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε στη Vios σε πραγματικό διαδραστικό χρόνο όταν χρησιμοποιείτε τους επίσημους διαδικτυακούς μας τόπους, τις υπηρεσίες μας ή αλληλεπιδράτε μαζί μας, για παράδειγμα συμπληρώνοντας μια αίτηση ή κάνοντας την εγγραφή σας, όπως:

·      Δεδομένα επικοινωνίας (σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονοματεπώνυμο)

·      Δεδομένα για παροχή υπηρεσιών (Ονοματεπώνυμο, αριθμούς τηλεφώνου, ημερομηνία γέννησης, email, ΑΦΜ, εταιρεία, διεύθυνση και στοιχεία χρέωσης)

 

 

Σε όσες από τις περιπτώσεις η επεξεργασία θεμελιώνεται στη λήψη συγκατάθεσης, η Vios ακολουθεί τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες για τη λήψη αυτής.   

 

3.   Για ποιους σκοπούς γίνεται η επεξεργασία και ποια η νομική της βάση;

Τα προσωπικά δεδομένα συλλέγονται σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ και την ισχύουσα νομοθεσία, είτε με την έναρξη της σχέσης σας με την εταιρεία είτε και μεταγενέστερα και αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας με νομική βάση:

·      Τη συγκατάθεσή σας, όταν απαιτείται

·      Την εκτέλεση μιας μεταξύ μας σύμβασης

·      Την εκπλήρωση των νομικών μας υποχρεώσεων

·      Τη διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντος

·      Την εκπλήρωση καθήκοντος για το δημόσιο συμφέρον

·      Τη διαφύλαξη έννομου συμφέροντός μας

 

Η Vios μπορεί να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, για τους ακόλουθους σκοπούς ανά νομική βάση:

1. Με τη συγκατάθεσή σας

·      Για ταυτοποίηση και επικοινωνία μαζί σας

2. Για την εκπλήρωση της συμβατικής υποχρέωσης σε περίπτωση σύναψης σύμβασης με τη Vios ή κατά την προ-συμβατική διαδικασία

·      Για την επικοινωνία κατά την προ-συμβατική διαδικασία ή κατά την εκτέλεση της σύμβασης

 

3. Για την εκπλήρωση των νομικών μας υποχρεώσεων

·      Για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, που επιβάλλονται από την ισχύουσα νομοθεσία, για το προσωπικό μας.

·      Για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έναντι δημοσίων αρχών και φορέων (Εποπτικές, Ανεξάρτητες, Αστυνομικές, Δικαστικές).  

 

4. Για τη διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντος

 

5. Για την εκπλήρωση καθήκοντος για το δημόσιο συμφέρον

 

6. Για λόγους έννομου συμφέροντός μας, ως:

·      Για την ανάπτυξη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας μέσα από τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά σας.

·      Για τη διαχείριση των  παραπόνων σας.

·      Για τη διαχείριση κινδύνων από την αθέτηση των υποχρεώσεων που πηγάζουν από χορηγητικές συμβάσεις.

·      Για την προστασία και ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής.

 

4.   Ποιοι είναι οι αποδέκτες των προσωπικών μου δεδομένων;

Πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα έχει το προσωπικό της εταιρείας, στα πλαίσια της εκτέλεσης των καθηκόντων που τους ανέθεσε η εταιρεία ως υπεύθυνος επεξεργασίας.

Η Vios είναι υποχρεωμένη ή δικαιούται να κοινοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα σε διάφορους τρίτους αποδέκτες όπως:

·      Δημόσιους φορείς

·      Ανεξάρτητες αρχές

υπό τον όρο της τήρησης σε κάθε περίπτωση του απορρήτου και του καθήκοντος εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας.

 

 

5.   Πόσο χρόνο διατηρούνται τα δεδομένα μου;

Η Vios διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα μόνον για το διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας.  Ωστόσο οφείλει να διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα για χρονικό διάστημα που καθορίζεται από το ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο.

 

6.   Τι είναι τα cookies και γιατί τα συλλέγει η Vios;

Για να διασφαλίσουμε ότι ο ιστότοπός μας λειτουργεί σωστά, ενδέχεται μερικές φορές να τοποθετήσουμε ένα μικρό κομμάτι δεδομένων που είναι γνωστό ως cookie στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας. Ένα cookie είναι ένα αρχείο κειμένου που αποθηκεύεται από έναν διακομιστή ιστού σε έναν υπολογιστή ή μια κινητή συσκευή.  Το περιεχόμενο ενός cookie μπορεί να ανακτηθεί ή να διαβαστεί μόνο από το διακομιστή που δημιουργεί το cookie. Το κείμενο σε ένα cookie αποτελείται συχνά από αναγνωριστικά, ονόματα τοποθεσιών και ορισμένους αριθμούς και χαρακτήρες. Τα cookies είναι μοναδικά για τα προγράμματα περιήγησης ή τις κινητές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και επιτρέπουν στους ιστότοπους να αποθηκεύουν δεδομένα όπως οι προτιμήσεις σας.

7.   Πως προστατεύονται τα δεδομένα μου;

Στη Vios εργαζόμαστε καθημερινά για να εξασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουμε:

ü   Υποβάλλονται σε σύννομη και θεμιτή επεξεργασία με διαφανή τρόπο σε σχέση με το υποκείμενο των δεδομένων.

ü   Συλλέγονται αποκλειστικά για συγκεκριμένους και νόμιμους σκοπούς.

ü   Είναι επαρκή, σχετίζονται με το σκοπό για τον οποίο τα συλλέγουμε και περιορίζονται στα απαραίτητα.

ü   Είναι ακριβή και ενημερωμένα.

ü   Διατηρούνται αποκλειστικά εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου και όχι περισσότερο.

ü   Τίθενται σε επεξεργασία με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη προστασία τους.

 

8.   Ποια είναι τα δικαιώματά μου;

Το υποκείμενο των δεδομένων έχει τα ακόλουθα δικαιώματα:

Ø  Το δικαίωμα πρόσβασης

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενημερωθείτε από εμάς για τα προσωπικά σας δεδομένα που διατηρούμε, και να έχετε πρόσβαση σε αυτά.

 

Ø  Το δικαίωμα στη διόρθωση δεδομένων

Έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε σε εμάς για να διορθώσουμε τα δεδομένα που είναι ανακριβή ή ελλιπή.

 

Ø  Το «δικαίωμα στη λήθη»

Εφόσον δεν μας υποχρεώνει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο να διατηρήσουμε τα δεδομένα που διατηρούμε και σχετίζονται με εσάς, μπορείτε να μας ζητήσετε να τα διαγράψουμε.

 

Ø  Το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σε άλλο φορέα.

 

Ø  Το δικαίωμα στην εναντίωση και στον περιορισμό της επεξεργασίας

Σε περίπτωση που διαφωνείτε με τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα μπορείτε να αιτηθείτε τη διακοπή ή τον περιορισμό της επεξεργασίας.

 

Ø  Το δικαίωμα άρσης συγκατάθεσης

Έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία των δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή.

 

Η Vios θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να απαντήσει στο αίτημα που θα υποβάλλετε χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός μηνός από την παραλαβή του.  Η εν λόγω προθεσμία παρατείνεται για δύο (2) ακόμα μήνες, εφόσον είναι απαραίτητο λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του αιτήματος και το πλήθος των αιτημάτων. Η εταιρεία θα σας ενημερώσει για την εν λόγω παράταση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης. Εάν έχετε υποβάλει το αίτημα με ηλεκτρονικά μέσα, η ενημέρωση παρέχεται, εάν είναι δυνατόν, με ηλεκτρονικά μέσα, εκτός εάν εσείς ζητήσετε κάτι διαφορετικό.

Εφόσον η Vios ικανοποιήσει αίτημά σας α) για περιορισμό επεξεργασίας των δεδομένων σας ή β) για άρνηση επεξεργασίας των δεδομένων σας ή γ) για διαγραφή των δεδομένων σας από τα αρχεία της εταιρείας και εφόσον αυτά είναι απαραίτητα για την κατάρτιση ή τη συνέχιση και εκτέλεση σύμβασης, τότε αυτό συνεπάγεται αυτοδίκαια είτε την καταγγελία από εσάς της αντίστοιχης σύμβασης ή τη μη δυνατότητα επεξεργασίας του σχετικού σας αιτήματος.

Η Vios έχει σε κάθε περίπτωση δικαίωμα να αρνηθεί την ικανοποίηση του αιτήματός σας για περιορισμό της επεξεργασίας ή διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, εάν η επεξεργασία  αυτή είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νόμιμων δικαιωμάτων του ή την εκπλήρωση υποχρεώσεών του.

Οι ανωτέρω υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Σε περίπτωση, ωστόσο, που τα αιτήματά σας είναι προδήλως αβάσιμα, υπερβολικά ή επαναλαμβανόμενα, η εταιρεία δύναται είτε να επιβάλει εύλογο τέλος, ενημερώνοντάς σας σχετικά, είτε να αρνηθεί να ανταποκριθεί σε αυτά. 

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας πατήστε εδώ

 

9.   Ανάκληση της συγκατάθεσης

Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσης σας δε θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε σε αυτή και έγινε  πριν της ανάκλησής της.

 

10.                 Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις σχετικά με την προστασία των δεδομένων σας και τα δικαιώματά σας, μπορείτε να στείλετε email στο dataprivacy<at>vios.gr ή να απευθυνθείτε  εγγράφως στην ταχυδρομική διεύθυνση: Φειδίου 9, Αθήνα 10678 και θα απαντήσουμε σε αυτές το συντομότερο δυνατόν και όχι αργότερα από ένα μήνα.

 

11.                 Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), η οποία είναι η αρμόδια εποπτική αρχή για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων του, εφόσον θεωρείτε ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά σας με οποιοδήποτε τρόπο.

Σας παροτρύνουμε να δείτε την Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στον σύνδεσμο Πολιτική Ιδιωτικότητας και προστασίας δεδομένων